Overlevingsgids voor studenten

Hallo allemaal!

Hier ben ik weer met een nieuwe post. Zoals ik al eerder aangaf, is het nu heel moeilijk voor de studenten in deze tijden. We ervaren stress, tijdsgebrek, gemis,... . Ik heb voor jullie de ideale overlevingsgids! Zo kunnen we deze moeilijke periode zo goed mogelijk overleven :). 



Bron foto: pinterest.com

Noodzakelijke Tips


  • Maak een planning

stap 1: Schrijf alle vakken op waarvan je een examen hebt. (op een apart blad)

stap 2: Noteer per vak hoeveel dagen je nodig hebt om het vak te kennen. 

stap 3: Neem je planning er nu bij, duid de momenten aan waar je niet kan studeren.  

stap 4: Schrijf de examens in de planning. 

stap 5: De dagen die je hebt tussen een examen, trek je af van de dagen tijd die je nodig hebt om een vak te kennen.

stap 6: De overgebleven dagen die je hebt, plan je nu voor de examens in. (het vak dat je eerst hebt plan je als laatste) 


  • Eet gezond 
Uit onderzoek is gebleken dat gezonde voeding een rol speelt in het beter presteren. Probeer zeker fastfood te vermijden en ontbijt altijd!  

  • Sociale contacten onderhouden
Het is belangrijk dat je mentale gezondheid niet ten onder gaat ondanks het sociaal isolement. Probeer regelmatig contact te houden via chat of bel eens. Mensen hebben nu eenmaal mensen nodig om zich goed te voelen. Vergeet zeker niet af en toe eens te vragen aan vrienden hoe het nu echt gaat met hun. Dit zullen ze ongetwijfeld appreciëren! 

Heb je nood aan een gesprek? 
"Pakt UP", de studentparochie bied graag tussen 15 en 16 uur een luisterend oor aan studenten. Via psychosociale dienst. kun je een skypegesprek plannen of via Teleblok staan ze klaar om jou te helpen! Dit is van 18 tot 23 uur. 

  • Neem voldoende rustpauze's
Neem voldoende pauze's, het is belangrijk om je ook eens te ontspannen. Hier kan sporten ideaal zijn om je hoofd eens leeg te maken, zeker nu in dat mooie weer is buiten sporten heel leuk! Stop ook op tijd met leren zo ben je fris genoeg om de dag erna er terug in te vliegen! 

  • Zet Smartphone uit 
We kennen het wel allemaal, nog vlug eens je instagram checken  voor je begint met studeren. Plots ben je de tijd uit het oog verloren en ben je al een halfuur bezig op die gsm. Probeer om bij het studeren je gsm aan de kant te leggen. Moest dit toch wat moeilijker zijn kan je altijd je gsm op vliegtuigstand zetten. Er bestaan ook app's die je kan gebruiken om de meldingen van je pc uit te zetten. Zoals Coldturkey. 

Leuke Tips

  • Doe 'e-apero's
Mis je het uitgaan of gezellig eens weg gaan met vrienden? Dan is e- apero's misschien wel de oplossing! Zo kun je samen met vrienden aperitieven van op afstand. Schenk voor jezelf jou favoriete drankje en geniet van de virtuele contacten. Mis je de filmavonden met vrienden? Ook hier is een oplossing voor! Spreek af met vrienden om op hetzelfde moment samen naar een film te kijken. Netflix heeft hiervoor een app gecreëerd, netflix party. Zo kun je samen naar een film/serie kijken en terwijl chatten.  


Happy Hour Goes Online as Coronavirus Forces Everyone Inside - WSJ
E-apero
Bron foto: www.wsj.com

  • De studeeromgeving
Richt je studeer omgeving leuk in, zorg dat je aangezet wordt om aan die bureau te gaan zitten. Ben je iemand dat beter studeert in het bijzijn van anderen? Zet dan eens terwijl je studeert een filmpje van het youtube-account Study Vibes op, waarin je de Vlaamse Heleen urenlang ziet blokken. Ze doet ook wekelijks een aantal livestreams. Als dat niet motiverend werkt! Probeer ook de de studieruimte en relaxruimte van elkaar te scheiden. 

https://www.youtube.com/watch?v=-ThLl5Dgusc

Quotes #motivationalquotes #inspirationalquotes #quotes #inspiration #personaldevelopment #motivation
Motiverende quote voor al de studenten onder ons.
Bron foto: pinterest.com


Nog eventjes op onze tanden bijten en de examens zijn voorbij! Dan kunnen we genieten van de vakantie. WE CAN DO THIS


Liefs,
Kelsey 


Bronnen: 

van BijlesHuis, R. (2020, 9 april). Deze 5 tips helpen je efficiënt studeren tijdens corona! Geraadpleegd op 18 mei 2020, van https://blog.bijleshuis.be/studietips-corona-efficient-studeren-coronavirus

Studeren in tijden van corona . (z.d.). Geraadpleegd op 18 mei 2020, van https://www.kuleuven-kulak.be/nl/studenten/studeren-in-tijden-van-corona

6 tips om de lockdown op kot goed te doorstaan | Student Life. (z.d.). Geraadpleegd op 18 mei 2020, van https://www.student.be/nl/student-life/6-tips-om-de-lockdown-op-kot-goed-te-doorstaan




Reacties

  1. Super leuk dat je tips geeft! Ik zal deze goed kunnen gebruiken :)

    Groetjes Helen x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige tips! Ik zal ze zeker ook gebruiken! ;)

    Groetjes Axana

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

nadamar 0202

Netflix & Chill: rampenfilms