Ik bescherm jou, jij beschermt mij

Hallo, welkom terug!

Nu de corona cijfers blijven dalen, zal corona light wat versoepeld worden in verschillende fases. Voor veel mensen zal zit toch al wel positief zijn. Het dragen van een mondmasker zal de nieuwe norm zijn.

Adele Quote Hello uit de andere kant Song Lyrics door CHICxBOUTIQ
www.pinterest.com


Wanneer een mondmasker dragen?


Vanaf vandaag (4 mei) zal een mondmasker op het openbaar vervoer verplicht worden. Ook op plaatsen waar de social distancing niet kan, is dit verplicht. Op andere plaatsen niet, maar het is wel een vorm van beleefdheid. 

Als je zelf ziek bent of iemand uit je thuisomgeving, is het zeker aangeraden om er één te dragen. Op plaatsen zoals de supermarkt waar de luchtcirculatie minder is, kan een mondmasker zeker helpen! Als je een risicopatiënt bent draag je best ook eentje als je buiten komt. 


Waarom een mondmasker dragen? 


Het corona virus dringt je lichaam binnen via je neus, mond en neus. Door een mondmasker te dragen, kom je minder snel aan je gezicht. Als je praat, hoest of niest dan komen er vochtdruppels uit je mond. Deze vochtdruppels vangt het masker dan op. Zo bescherm je anderen! 


Hoe zelf een mondmasker maken? 


En nu zelf aan de slag! Al veel mensen hebben er al gemaakt. Voor de zorg, ouderen, voor zichzelf... . Al die mensen bewijzen dat een mondmasker maken helemaal niet zo moeilijk is dan het lijkt! Eerst moet je 4 stappen volgen vooraleer je aan het mondmasker kan beginnen. 

stap 1: was je handen 60 seconden met zeep. 
stap 2: Maak je naaimachine proper.
stap 3: Was je handen opnieuw. 
stap 4: Maak tijdens het maken zelf een mondmasker. 

Ik heb voor jullie een document gevonden waar je duidelijk alle stappen kan terug vinden. Dit patroon en de werkwijze in de bijhorende handleiding zijn afgestemd met FOD Volksgezondheid en goedgekeurd door virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Andere patronen die circuleren zijn niet getest, dus mogelijk niet of minder veilig! 

Veel succes! :) 

https://maakjemondmasker.be/pdf/mondmasker-latest.pdf




How to make a Face Mask to help Health Care Providers - It's Always Autumn
Voorbeeld van een zelfgemaakt mondmasker
www.pinterest.com

Hopelijk vonden jullie mijn blog interessant en heb ik jullie aangezet om zelf een mondmasker te maken. Heb je er eentje gemaakt? Ik daag jullie uit om er een foto van te maken en die te delen met mij!  


Liefs,
Kelsey 




Bronnen:


Knack. (2020, 25 april). Veiligheidsraad: bedrijven open vanaf 4 mei, scholen vanaf 18 mei, mondmaskers verplicht. Geraadpleegd op 4 mei 2020, van https://www.knack.be/nieuws/belgie/veiligheidsraad-bedrijven-open-vanaf-4-mei-scholen-vanaf-18-mei-mondmaskers-verplicht/article-normal-1592307.html?cookie_check=1588595027

Make your own face mask. (2020). Alles wat je moet weten over mondmaskers [Videobestand]. Geraadpleegd van https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=TvyGDT-dP5E&feature=emb_logo

Maakjemondmasker.be. (z.d.). Geraadpleegd op 4 mei 2020, van https://maakjemondmasker.be/

Reacties

Populaire posts van deze blog

nadamar 0202

Netflix & Chill: rampenfilms

Overlevingsgids voor studenten