Netflix & Chill: rampenfilms

Dag lieve lezers,
Het coronavirus COVID-19 is een wereldwijde pandemie. Gelukkig hebben we nog altijd Netflix om wat te ontspannen tussen het blokken door. Laten we onze subgenre van de rampenfilms erbij halen: virusuitbraken. Benieuwd welke films ik bekeken heb tijdens mijn quarantaine over deze genre? Lees dan zeker deze blog!


Netflix stopt met gratis proefperiode - Business AM
Logo van Netflix
Bron foto: www.businesssam.be


1. Contagion (2011)

De film gaat over een zeer besmettelijke ziekte, het Meningoencephalitis Virus One (MEV-1). Het begon allemaal in China, bij een bananenplantage. Enkele vleermuizen waren ook op deze plantage aanwezig. Heel onschuldig nam er een vleermuis een hap uit een banaan. Hij vliegt weg en laat het stukje per ongeluk vallen op varkens. Heel onbezorgd eet één varken dit op. Later gaat het varken naar het slachthuis en dan de keuken in van een restaurant. Dit was het begin van een nieuw besmettelijk en dodelijk griepvirus. De epidemie verspreidt zich razendsnel. Enkele dagen na de besmetting overlijden de slachtoffers al. Terwijl deze pandemie groeit, is de medische wereld in rep en roer om een geneesmiddel te vinden. Deze film laat zien hoe een virus een samenleving langzaam kan doen instorten.  


CONTAGION | Kinepolis België
Cover van de film Contagion
Bron foto: www.kinopolis.be

2. Blindness (2008) 

In Blindness zorgt een onbekend virus voor blindheid. Het begon allemaal in een Amerikaanse stad, waar een man in de file staat. Zonder aanleiding wordt de man blind. Kort daarop breekt het ene na het andere geval van hetzelfde soort blindheid uit. De Slachtoffers zien enkel nog wit licht. Niemand weet echt wat er aan de hand is. De overheid beslist om alle slachtoffers van de straten te plukken en in quarantaine te plaatsen. De situatie escaleert wanneer de aantallen te groot worden.   


Blindness | Humo
Cover van Blindness
Bron foto: www.humo.be


3. Children of men (2006) 

Het is het jaar 2027 en sinds 2009 is er geen mens meer geboren. Er is een mysterieus virus dat ervoor zorgt dat vrouwen niet meer zwanger kunnen geraken. De mens sterft langzaam maar zeker uit. Wanneer de laatst geboren baby op zijn achttiende om het leven komt, ontstaat er totale paniek. Mensen komen massaal op straat met allerhande levensovertuigingen en religies om hun gelijk te halen. Toch blijkt er nog een lichtpuntje te zijn in deze mysterieuze tijden, er blijkt een vrouw zwanger te zijn. 



Children of Men - Wikipedia
Cover van de film Children of men
Bron foto: www.wikipedia.org



De eerste film over het Coronavirus moet nog gemaakt worden. Laat dat een reden zijn om een film te bekijken over een soortgelijke epidemie. Gelukkig zijn dit allemaal fictieve films! Hopelijk heb ik jullie warm kunnen maken om ze ook eens te bekijken. Heb jij ook nog spannende, soortgelijke films? Voel je vrij om deze onder mijn blogartikel te posten! 

Liefs,
Kelsey


Bronnen: 

Coronavirus: 5 top virusuitbraak-films en series (op Netflix). (2020, 28 februari). Geraadpleegd op 28 mei 2020, van https://www.manners.nl/netflix-films-coronavirus/

Wikipedia-bijdragers. (2019, 24 juli). Blindness - Wikipedia. Geraadpleegd op 28 mei 2020, van https://nl.wikipedia.org/wiki/Blindness


Wikipedia-bijdragers. (2020a, 23 januari). Children of Men - Wikipedia. Geraadpleegd op 28 mei 2020, van https://nl.wikipedia.org/wiki/Children_of_Men


Netflix. (z.d.). Geraadpleegd op 28 mei 2020, van https://www.netflix.com/browse

Reacties

  1. Lijken mij leuke aanraders, ik zal zeker eens eentje bekijken. Zelf heb ook een zeer mooie serie gezien over een agressief virus. De serie staat op Netflix en heet 'The Rain'. Ook een echte aan aanraders!

    Groetjes Melanie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

nadamar 0202

Overlevingsgids voor studenten